Ülkemizde TUBİTAK ULAKBİM öncülüğünde yerli ve milli imkanlarla geliştirilen PARDUS işletim sistemi KOBİ ve Kamu kuruluşlarının kullanımı için hazırlanmış güvenli, performanslı ve kullanıcı dostu arayüzlü GNU/Linux dağıtımıdır.

TUBİTAK ULAKBİM  tüm kamu kurum ve kuruluşlarında PARDUS dönüşümüne önclük etmekte ve  Pardus’u kullanmak isteyen küçük veya büyük ölçekli kamu kurum ve kuruluşlarında Pardus Dönüşüm için analiz çalışması yapmaktadır.

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak Pardus işletim Sistemi ve Açık Kaynak alt projelerini kullanmak ve test etmek isteyen öğrenci ve çalışanlarımızın erişimine sunuyoruz.

Pardus İşletim Sistemi ve Yardım Dokümanlarına  ftp://ftp.kastamonu.edu.tr/Ozgur_Yazilim adresinden ulaşabilirsiniz.